Tentative Programme

2010 International Conference on Survey Research Methodology

August 25-26, 2010 Center for Survey Research Research Center for Humanities and Social Sciences Academia Sinica, Taiwan

Hosting Organization:

Center for Survey Research (CSR), RCHSS, Academia Sinica

Venue:

Conference Room I, Academic Activity Center, Academia Sinica No. 128, Section 2, Academia Road, Nankang, Taipei 11529, Taiwan

Conference Website: http://survey.sinica.edu.tw/2010

Day 1

AUGUST 25, 2010 (WEDNESDAY)					
08:40-09:20 (40mins)	REGISTRATION				
09:20-09:30 (10mins)	OPENING REMARKS				
09:30-10:40 (70mins)	KEYNOTE SPEECH				
	Keynote Speaker: James M. Lepkowski (Program in Survey Methodology, University of Michigan)				
10:40-11:00 (20mins)	TEA BREAK				

	SESSION I: MISSING DATA				
11:00-12:30 (90mins)	A Case Study of "Fraction of Missing Information" in an Epidemiologic Regression Analysis Julia Lee (Program in Survey Methodology, University of Michigan) James M. Lepkowski (Program in Survey Methodology, University of Michigan)				
	Some Practical Notes on Missing at Random Yi-Hau Chen 程毅豪 (Institute of Statistical Science, Academia Sinica)				
	The Impact of Factor Analysis via Improper Incomplete Data Techniques – A TEPS Case Study Hong-Long Wang 王鴻龍(Dept. of Statistics, National Taipei University) Jia-Ling Fan 范家菱(Dept. of Statistics, National Taipei University)				
12:30-13:45 (75mins)	LUNCH and BREAK				
	THEMATIC SPEECH				
13:45-14:30 (45mins)	Speaker: Frauke Kreuter (Joint Program in Survey Methodology, College of Behavioral and Social Sciences, University of Maryland) Title: Using Paradata for Questionnaire Design and Measurement Error Evaluation				
	SESSION II: QUESTION AND SCALE DESIGN				
14:30-15:30 (60mins)	Which Program Do You Think Is the Fairest? Probing into Hidden Partisans' Voter Preferences with Alternative Survey Questions Frank Liu 劉正山(Institute of Political Science, National Sun Yat-Sen University)				

	Developing a Dyslexia Scale for Adolescents and Adults in Taiwan						
	Ying-Fang Sun 孫櫻芳 (Dept. of Biomedical Imaging and Radiological Sciences,						
	National Yang Ming University)						
	Ting-Hsiang Lin 林定香 (Dept. of Statistics, National Taipei University)						
	Pei-Shan Liao 廖培珊(Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica)						
15:30-15:50 (20mins)	TEA BREAK						
	SESSION III: DATA COLLECTION						
	Response and Data Quality of Computer Assisted Personal Interview – The Experience of National Health Interview Survey in Taiwan						
	Yu-Hsuan Lin 林宇旋 (Bureau of Health Promotion, Department of Health)						
	Te-An Chang 張德安 (Bureau of Health Promotion, Department of Health)						
	Shu-Mei Chen 陳淑眉 (Bureau of Health Promotion, Department of Health)						
	Mei-Huey Shiau 蕭美慧 (Bureau of Health Promotion, Department of Health)						
	Hsia-Yuan Liu 劉夏園 (Asia University)						
	Hsin-Yu Chen 陳欣瑜 (Asia University)						
	Baai-Shyun Hurng 洪百薰 (Bureau of Health Promotion, Department of Health)						
15:50-17:20							
(90mins)							
	Comparison of Different Data Collection Methods in Assessing Quality of Care in						
	UK Nursing Home						
	Yachien Huang 黃雅倩 (Center for Health Services Studies, University of Kent)						
	Three Experiments in a Web Survey						
	Meng-Li Yang 楊孟麗 (Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica)						
	Li-Yun Wang 王麗雲 (Dept. of Education, National Taiwan Normal University)						
	Wei-Lin Wang 王巍霖 (Dept. of Bio-Industry Communication and Development, National Taiwan University)						
	BANQUET						

Day 2

AUGUST 26, 2010 (THURSDAY)						
09:30-10:15 (45mins)	THEMATIC SPEECH					
	Speaker: Felicia LeClere (Population Studies Center, University of Michigan) Title: Estimating Error Introduced by Ex-post Harmonization of Survey Data					
10:15-10:30 (15mins)	TEA BREAK					
10:30-12:00 (90mins)	SESSION IV: SAMPLING and WEIGHTING					
	Combining Longitudinal Surveys: Cross-sectional Weights Used for Prevalence Analysis Carole Birrell (Centre for Statistical and Survey Methodology, University of Wollongong) David Steel (Centre for Statistical and Survey Methodology, University of Wollongong) Richard Burns (Centre for Mental Health Research, Australian National University) Age Structure Distorted Problem of Applying Kish Table for the Household					
	Interview Liping Zhang 張麗萍 (Institute of Sociology, Chinese Academy of Social Sciences)					
	Enhancing the Understanding of Organizational Influences: Examining the Effects of Weighted, Disaggregated, and Aggregated Data Jun Yi Hsieh 謝俊義 (Dept. of Social and Public Affairs, Taipei Municipal University of Education)					
12:00-13:30 (90mins)	LUNCH and BREAK					

	SESSION V: DATA QUALITY					
13:30-15:00 (90mins)	Effect of Contact Time on Data Quality in China Family Panel Studies Sun Ya 孫妍(Institute of Social Survey Center, Peking University) Qiu Zeqi 邱澤奇(Institute of Social Survey Center, Peking University)					
	Problems of Survey Response Behavior and Quality: Lessons Learned from the Web Group Grocery Purchasing in Taiwan T. Hsu (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) D. N. Lee (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) L.R. Huang (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) I. T. Ho (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) L.W. Chen (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) W. L. Wang (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) C. A. Wu (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) Y. H. Wang (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University)					
	G. W. Chen (Dept. of Business Administration, Chinese Culture University) Interviewers' Traits and Survey Outcomes: Evidence from a Face-to-face Panel Study of Taiwan Ruoh-Rong Yu 于若蓉(Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica) Meng-Li Yang 楊孟麗(Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica) Yu-Sheng Liu 劉育昇(Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica)					
15:00-15:15 (15mins)	TEA BREAK					
	THEMATIC SPEECH					
15:15-16:00 (45mins)	Speaker: Eric Schulte Nordholt (Statistics Netherlands) Title: Legal Issues, On-site Facilities and Remote Access / Execution					
16:00-16:15 (15mins)	TEA BREAK					

CECCIO	NI TIT.	DATA	A DDI T	CATION
3 K33 IU	UN VI:	DATA	APPLI	CALIUN

How Bad It Is to Your Health to Experience Medical Malpractices: A Propensity Score Matching Approach on a Sample of Primary Physicians in Taiwan

Duan-Rung Chen 陳端容 (Graduate Institute of Health Policy and Management, National Taiwan University)

Chia-Hui Tan 譚家惠 (Graduate Institute of Health Policy and Management, National Taiwan University)

Ping-Yin Kuan 關秉寅 (Dept. of Sociology, National Chengchi University)

16:15-17:45 (90mins)

Education and Language Preference as Determinants of Participation in Taiwan Behavioral Risk Factor Surveillance System

Shen-Mao Hsu 許勝懋 (Survey Research Center, National Taiwan University)

Scaling Social Simulation Models to Population Size

Alex Vos s (University of St Andrews)

Jing-Ya You 尤靖雅 (Grid Computing Center, Academia Sinica)

Ji-Ping Lin 林季平 (Center for Survey Research, RCHSS, Academia Sinica)

Andy Turner (School of Geography, University of Leeds)